Food fotografie – Pompoenseizoen

Heb jij weleens pompoen geproefd? Ik was eigenlijk wel nieuwsgierig naar de smaak. Toen ik een bezoekje bracht aan de jaarlijkse pompoenfair in mijn woonplaats vond ik het dus ook hoog tijd om er eens een paar aan te schaffen. Bepakt en bezakt ging ik naar huis met onder andere eetbare pompoenen én een echte halloweenpompoen. Na wat gegoogle besloot ik om van de eetbare iets zoets te maken, ik ben namelijk gek op zoetigheid! De aanwijzing om de pompoen met de hand te raspen sloeg ik al gauw in de wind (zwaar!). Daar gingen de stukjes pompoen dus, in de keukenmachine. Samen met wat walnoten heb ik er een lekker beslag van gemaakt en overheerlijke pompoencakejes rolden uit de oven. Het leuke vond ik dat ze zelfs een klein beetje oranje zagen. Ook de halloweenpompoen moest eraan geloven. Nadat ik hem had leeggehaald (jéétje wat stinkt dat!) en voorzien van een vrolijk gezichtje, heeft hij ’s avonds voor mij geposeerd tijdens het ‘blauwe uur’. Door dit soort sfeervolle fotografie vind ik de herfst, ondanks het soms slechte weer, toch stiekem wel een heel knus jaargetijde.

food fotografie, pompoenfood fotografie, pompoen

Food photography – Pumpkin season
Have you ever tasted pumpkin? I was actually pretty curious about the taste. So when I visited the annually pumpkin fair at my village, I decided that it was really time to buy some. Packed with a few edible pumpkins and a Halloween pumpkin I went home. After some searching on Google I decided to bake something sweet from the edible ones, because I love sweet food! Pretty soon I ignored the instruction to rasp the pumpkin by hand (heavy work!). So the pumpkin pieces ended up in the blender. Together with some walnuts I made a nice batter, with delicious pumpkin cupcakes as a result. I also found it funny that they actually looked a little orange. Then it was time to handle the Halloween pumpkin. After I emptied the pumpkin (gosh, that smells!) and provided it with a smiling face he posed for me in the evening during the ‘blue hour’. This kind of attractive photography makes for me that, despite the bad wetter sometimes, I find the autumn season actually quite cozy.